Nestlén vuosiraportti: päästötavoitteet ja uusia vastuullisia pakkausratkaisuja

Nestlén tuoreessa vuosiraportissa vastuullisuusasioista korostuvat pakkausjätteen minimoiminen ja ilmastonmuutoksen torjuminen päästöjä vähentämällä.

Ilmastonmuutoksen torjuminen on keskeinen kysymys yhteiskunnallemme ja myös Nestlén liiketoiminnalle. Nestlé otti viime vuonna merkittäviä askeleita tässä työssä. Yritys asetti tavoitteekseen laskea kasvihuonekaasupäästönsä nollaan vuoteen 2050 mennessä.

Suuri osa Nestlén hiilijalanjäljestä tulee raaka-aineiden hankinnasta. Tämän vuoksi Nestlé tukee tuotantoketjunsa viljelijöitä päästöjen vähentämisessä ja osallistuu viljelyn innovaatioiden kehittämiseen.

Nestlé on sitoutunut yhdessä muiden toimijoiden kanssa Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) -suosituksiin ilmastonmuutokseen liittyvässä raportoinnissa.

Vuonna 2019 Nestlé jatkoi myös toimenpiteitä, joiden päämääränä on tehdä kaikista pakkauksista kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä. Yritys avasi Institute of Packaging Sciences -laitoksen kehittämään toimivia, turvallisia ja vastuullisia pakkausratkaisuja.

Nestléllä otettiin viime vuonna käyttöön useita vastuullisia pakkausuudistuksia. Näihin kuuluvat muun muassa innovatiiviset paperipakkausmateriaalit, kierrätysmuovin käytön lisääminen vesipulloissa ja uudenlaiset jakelujärjestelmät. Nestlé on lisäksi lähtenyt mukaan hankkeisiin, jotka tukevat paikallisten kierrätys- ja jätteenkäsittelyjärjestelmien kehitystä.

Lähde: MyNewsDesk