Plantagen lanseeraa maatuvat muovittomat istutusruukut

Plantagen on tuonut myymälöihinsä ympäristöystävällisiä muovittomia istutusruukkuja, jotka ovat täysin biohajoavia. Kasvin voi istuttaa ruukussa suoraan maahan, sillä sen juuret kasvavat ruukun läpi. Plantagenin tämän vuoden valikoimassa on useita erilaisia kasveja, jotka myydään uusissa ruukuissa.

Plantagenin uudet istutusruukut ovat biohajoavia, sillä ne on valmistettu uusiutuvista ja täysin luonnollisista materiaaleista. Ruukku on ympäristöystävällinen vaihtoehto kasveille, joita kasvatetaan usein muoviruukuissa. Ruukku koostuu pääasiassa turpeesta ja puumassasta, mutta se sisältää myös kalkkia ja vettä. Ruukut ovat täysin lannoitteettomia.

”Meille Plantagenissa on tärkeää kehittää toimintaamme jatkuvasti ympäristöystävällisemmäksi ja vähentää muovijätettä. Jo olemassa olevan muoviruukkujen palautusjärjestelmämme lisäksi tuomme markkinoille tuotteita luonnonmukaisissa, biohajoavissa ruukuissa, jotka voidaan istuttaa suoraan maaperään. Se vähentää sekä muovin määrää että säästää aikaa istutettaessa”, Plantagen Suomen aluemyyntipäällikkö Minna Inberg sanoo.

Sen sijaan, että ruukku poistettaisiin kasvin juurien ympäriltä ja heitettäisiin muovijätteeksi ennen istutusta, uusi biohajoava ruukku istutetaan yhdessä kasvin tai kukan kanssa suoraan maaperään, jossa juuret kasvavat ruukun läpi ja sitten ruukku hajoaa luonnollisesti.

”Muovin vähentämisen lisäksi ruukuilla on myös positiivinen vaikutus kasveihin, sillä bioruukkujen ansiosta kasvin juuret eivät vahingoitu kasvia istutettaessa. Usein kasvien juuristo heikkenee niin, että kasvu pysähtyy, kun muoviruukku poistetaan. Hajoavissa ruukuissa juuristoa ei kuitenkaan vahingoiteta, mikä johtaa terveellisempiin kasveihin”, Inberg sanoo.

Eri kasveja löytyy Plantagenista seuraavina ajanjaksoina:

vko 5-14 pistokkaat (mm. pelargoni, verenpisara, tähtisilmä, eukalyptus, isokirjopeippi)
vko 13-15 orvokit
vko 12-22 vihannekset
vko 18-25 tähtisilmä
vko 18-25 marketta
vko 18-25 muurikello
vko 18-25 daalia

Hinnat alkaen 2,99–9,99 euroa/kpl.

Lähde: MyNewsDesk