Lahtelaismiehen ympäristöä säästävä idea laajeni kirpputorilta verkkokaupaksi.

Uusi lahtelainen kasvuyritys Vastuullinen lahja avasi verkkokauppansa tällä viikolla. Vastuullinen lahja on ympäristöteemainen lelukauppa, jonka toimintamalli perustuu yrittäjän keksimään kiertotalousinnovaatioon.

Lahdessa on kuluvan kevään aikana perustettu uusi ympäristöteemainen kasvuyritys. Vastuullinen lahjaon ekologinen lelukauppa, jonka valikoima muodostuu kierrätetyistä leluista ja peleistä. Uuteen innovatiiviseen toimintamalliin perustuva yritys tekee käytetyistä leluista kuin uusia. Toiminnalla halutaan jakaa myönteistä kiertotalousasennetta lapsille ja aikuisille.

Liikeidea syntyi, kun Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa yrittäjyysopintoja suorittava Niklas Kaikonen pohti lahjaideaa veljen lapsilleen. Uuden tavaran ostamisen sijaan, Niklas on vuosien ajan tehnyt itse erilaisia lahjoja toivoen, että vartuttuaan lapset oivaltaisivat ympäristöarvot lahjojen takana. ”Viime jouluna kokeilin tuunata kirpputorilta hankkimistani leluista niin uudenveroisen, ettei lapsi huomaisi sen olevan käytetty. Olin niin tyytyväinen lopputulokseen, että kokeilin niiden myyntiä myös kirpputorilla.” Niklas kertoo.

Facebookin Lahti-ryhmään tehty julkaisu kokeilusta keräsi yllättävää suosiota ja tempaus nousi myös valtakunnallisen median otsikoihin. Innostavan palautteen rohkaisemana Niklas päätti hypätä yrittäjäksi ja alkoi harjoitella verkkokaupan rakentamista. Verkkokauppa valmistui tällä viikolla osoitteeseen www.vastuullinenlahja.fi, ja ensimmäiset tilaukset ovat lähetetty matkaan.

Lahti yrittäjyyttä edistämässä

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021. Lahtelaiset ympäristöarvot ovat vaikuttaneet myös Vastuullisen lahjan syntyyn. ”Kyllä se on innostavaa, että meidän kaupunkimme on etujoukoissa muuttamassa maailmaa.”, Niklas ylistää. Yrittäjyysopintoja suorittavan opiskelijan mukaan myös yrittäjyyden edistämistoimet Lahdessa ovat erinomaiset. LUT on yrittäjämäinen yliopisto, josta tuore yrittäjä on saanut valmiudet yritystoiminnan aloittamiseen, kehittämiseen ja kasvuun liittyviin asioihin. Kasvuhaluisena yrityksenä Vastuullinen lahja on myös päässyt osaksi keväällä NiemiCampukselle avattua startup-keskusta, StartHubia. StartHub on tarjonnut yritykselle työskentelytilaa ja yhteisöllisyyttä saman henkisten ihmisten kanssa. ”Meillä on siellä hyvä meininki! Kokeneemmilta yrittäjiltä saatujen käytännön oppien merkitys on korvaamaton.”.

Lähde: MyNewsDesk