Kierrätystä ja Ekologiaa

JYSK SITOUTUU KÄYTTÄMÄÄN 100% FSC-SERTIFIOITUA PUUTA

Nyt JYSK on valmis ottamaan viimeiset ja ratkaisevat askeleet, mikä tarkoittaa, että 1. tammikuuta 2022 alkaen kaikki uudet, puuta sisältävät tuotteet ovat FSC -sertifioituja. Vuoden 2024 loppuun mennessä kaikki JYSKin tuotteisiin käytettävä puu on FSC-sertifioitua.

Juttu luettavissa loppuun metsävoiman sivuilta.

Lupaus ympäristölle vaikuttaa tuotekehityksen alusta loppuun

 Ympäristön huomiointi vaikuttaa kaikkeen tekemiseen ja valintoihin perustavanlaatuisella tavalla. Kaikessa, mitä teemme, otetaan vastuullisuusnäkökulma huomioon. Esimerkiksi uutta pakkausta tai tuotetta suunniteltaessa ympäristöystävällisyys- ja vastuullisuuskriteerit ohjaavat tuotekehityksen joka vaihetta, hän kertoo.

Tämä juttu on myös luettavissa kokonaan loppuun greenfarmin sivuilta.

Poikkeuksellinen kevät nosti saariston romunkeräyksen jätemäärän uuteen ennätykseen

Paraisten ja Kemiönsaaren saaristossa 29.6.–2.7. kiertäneeseen romunkeräykseen otettiin maksutta vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Huoltoalus M/S Roope pysähtyi yhteensä 15 eri saarella Kemiönsaaren Bolaxista Paraisten Aspöhön. Roopen pysähdyspaikoilla kävi keräyksen aikana lähes 300 asiakasta, ja jätettä kertyi yli 10 000 kiloa enemmän kuin viime vuonna, yhteensä 52 003 kiloa. Romusaalis on LSJH:n keräyshistorian suurin.

Lue juttu loppuun itämerensatamat.fi -verkkosivuilta.

Pohjoinen lämpenee ja hiilensidonta lisääntyy, mutta kasveja syövät hyönteiset voivat merkittävästi hidastaa muutosta

Utsjoen Kevolla tehty tutkimus osoittaa, että ilmaston lämpeneminen voi yli kaksinkertaistaa pohjoisen ekosysteemin hiilensidonnan. Vähäisetkin hyönteisten aiheuttamat lehtivauriot voivat kuitenkin merkittävästi vähentää ekosysteemin kykyä sitoa hiilidioksidia ilmakehästä.

Subarktisella alueella ilmaston lämpeneminen kolmen asteen verran parantaa kasvien kasvua ja lisää ekosysteemin hiilensidontaa yli kaksinkertaiseksi. Tämä johtuu siitä, että kasvukausi pitenee, maaperän lämpeneminen lisää ravinteiden saatavuutta ja kasvien lehdissä on enemmän yhteyttämiseen tarvittavaa lehtivihreää.

Lue juttu loppuun kokonaan täältä.