Rinki ja Lassila & Tikanoja solmivat laajan sopimuksen Rinki-ekopisteiden tyhjennyksestä

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on kilpailuttanut Rinki-ekopisteiden keräyssäiliöiden tyhjennykset eteläisessä Suomessa ja valinnut kumppaniksi Lassila & Tikanoja Oyj:n. Sopimus on kolmivuotinen, ja se alkaa 1.10.2020. Sopimuksen vuosittainen arvo on noin kaksi miljoonaa euroa.

Sopimus kattaa kartonki-, lasi- ja muovipakkausten sekä pienmetallin tyhjennykset Uudenmaan alueen kaikissa Rinki-ekopisteissä. Lisäksi sopimukseen kuuluu Rinki-ekopisteiden muovipakkausten keräyssäiliöiden tyhjennykset Varsinais-Suomen, Kaakkois-Suomen, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan alueilla.

Vuonna 2019 kaikista Rinki-ekopisteistä kerättiin lähes 50 000 tonnia pakkausjätettä. Uusimaa on Suomen suurimpia urakointialueita niin tyhjennysten kuin pakkausjätteen kertymienkin osalta. Uudenmaan keräyssäiliöiden tyhjennykset kattoivat viime vuonna neljänneksen koko valtakunnan tyhjennysmääristä.

”Olemme tehneet yhteistyötä Lassila &Tikanojan kanssa jo vuodesta 2016, ja on hienoa, että yhteistyö jatkuu edelleen”, toteaa Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

”Olemme iloisia, että tämänkin yhteistyön kautta olemme osaltamme edistämässä suomalaisten lajittelua ja kierrätystä ja näin varmistamassa Suomen kierrätystavoitteiden toteutumista. Tämä yhteistyön laajentuminen on tulosta pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta työstämme kierrätyksen eteen”, kertoo L&T:n Ympäristöpalveluiden toimialajohtaja Petri Salermo.

Lähde: STT Info